torsdag 28. februar 2013

Lekeformer 8-9 åringer

Hei.

Barn leker utrolig mye rart, men de vanligste lekeformene er som regel rollelek hvor de later som om de er en annen, den mest populære rolleleken er jo mor, far og barn. De lever seg veldig inn i leken og tar gjerne med seg erfaringer fra det virkelige livet.

Disse 8 og 9 åringene er også veldig aktive og leker mye fysisk lek, hvor de løper rundt og klatrer og gjør mye fysisk. Dette er jo også veldig gøy for oss ungdommer så vi tar også del i deres fysiske lek for å være med, som også er gøy for barna.

På sommeren leker de veldig mye regelek som for eksempel "siste man ut av ringen" og mange andre leker hvor de må ha regler for å leke lekene ordentlig. Men det foregår også inne når de leker brettspill, for at det ikke skal bli noe uenigheter så er det viktig å gå gjennom reglene før dere starter for kanskje noen av barna har opplevd reglene forskjellig.


Bilde fra google

-Martine

1 kommentar:

  1. Lærerikt at du forteller om lekeformer og at du får frem hvilke lekeformer barna leker og bruker i praksis og i hverdagen sin. Du viser hva barn i 8-9 års alderen leker og hva de er opptatt av. Bra.

    SvarSlett